Σπίτι – γραφείο: η νέα τάση

Σχεδιασμός και οργάνωση του γραφείου στο σπίτι

Η ψηφιοποίηση της εργασίας και τα ευέλικτα προγράμματα απασχόλησης  επιτρέπουν σε όλο και περισσότερους ανθρώπους να εργαστούν από το σπίτι. Τα σπίτια γίνονται πολυλειτουργικά και εκτός από τους παραδοσιακούς χώρους ανάπαυσης, ψυχαγωγίας και καθημερινών δραστηριοτήτων, απαιτείται ένας νέος χώρος για εργασία. Μια νέα τάση που απαιτεί δημιουργικές λύσεις σχεδιασμού και επίπλωσης γραφείων,  ειδικά προσαρμοσμένων   στις νέες ανάγκες του σύγχρονου τρόπου ζωής. Η εργασία από το σπίτι σε τακτική βάση απαιτεί ένα οργανωμένο γραφείο για να εξασφαλίσει την δυνατότητα  να είστε άνετοι και παραγωγικοί. Εάν αρχίζετε από την αρχή με μια μετατροπή ενός  δωματίου, ή επιθυμείτε απλά να αναβαθμίσετε έναν χώρο σε κάτι πιο λειτουργικό, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να  λάβετε υπόψη εάν θέλετε να μεγιστοποιήσετε τις δυνατότητες του νέου γραφείου σας.

Τοποθεσία 

Η θέση είναι σημαντική εάν πρόκειται να δημιουργήσετε επιτυχώς ένα παραγωγικό εργασιακό περιβάλλον στο σπίτι. Εάν είναι δυνατόν, το γραφείο σας πρέπει να είναι σε ένα ξεχωριστό  δωμάτιο έτσι ώστε να έχετε επαρκή ιδιωτικό χώρο και ησυχία για να εργαστείτε ακόμα και όταν υπάρχουν άλλοι άνθρωποι στο σπίτι. Εάν δεν έχετε την πολυτέλεια ενός ολόκληρου δωματίου πρέπει να βρείτε μια καλά φωτισμένη γωνία που να είναι όσο το δυνατόν πιο απομονωμένη και μακριά από τους περισπασμούς της οικογενειακής τηλεόρασης.

Εργονομία 

Όταν περνάτε  πολύ χρόνο μπροστά στον υπολογιστή είναι σημαντικό να έχετε ένα  σωστό γραφείο που διαθέτει αρκετό χώρο για να τοποθετήσετε  το πληκτρολόγιο, το ποντίκι και οποιαδήποτε γραφική εργασία χωρίς να είστε περιορισμένοι και επενδύστε σε μια εργονομική καρέκλα με ικανοποιητική οσφυϊκή υποστήριξη. 

Αποθήκευση και Οργάνωση 

Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να ψαχουλεύετε γύρω από το γραφείο σας για ένα ζωτικής σημασίας κομμάτι των πληροφοριών, ενώ ένας πελάτης περιμένει στην γραμμή του τηλεφώνου. Ένα τακτοποιημένο γραφείο μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην παραγωγικότητά σας, επομένως αξίζει να επενδύσετε σε επαρκή χώρο αποθήκευσης για να σας βοηθήσει στην οργάνωση των εγγράφων και στην αρχειοθέτηση. Είναι βέβαια  θέμα διαθέσιμου χώρου αλλά υπάρχουν έξυπνες λύσεις για να σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο οποιαδήποτε διάταξη δωματίου.

Στιλ 

 Μπορεί να είναι ένα γραφείο, αλλά  είναι και αυτό ένα  μέρος του σπιτιού σας και η επίπλωση του αξίζει την ίδια προσοχή με οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο. Είναι σημαντικό για ένα γραφείο να είναι καθαρό, φωτεινό και άνετο για να επιτρέπει τα υψηλότερα δυνατά επίπεδα παραγωγικότητας, έτσι κρατήστε τους  χρωματισμούς  του χώρου ουδέτερους για να εξασφαλίσετε ότι δεν αποσπούν  την προσοχή. Στόχος είναι  ένα ύφος που  να διαφέρει από  τους υπόλοιπους χώρους  του σπιτιού σας, για να δημιουργηθεί  ένας υποσυνείδητος διαχωρισμός  μεταξύ της εργασίας και του ελεύθερου χρόνου. Αυτό θα σας βοηθήσει να εργαστείτε πιο αποτελεσματικά κατά τη διάρκεια της ημέρας και να αποσυνδεθείτε πιο εύκολα μετά το τέλος της εργασίας

© copyright Έπιπλο Patista
Αρχική Άρθρα Σπίτι – γραφείο: η νέα τάση
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης