Σπίτια από όλο τον κόσμο

Μια περιήγηση σε όμορφα, καλόγουστα σπίτια σε όλο το πλανήτη, σχεδιασμένα από διάσημους σχεδιαστές για να ενημερωθούμε σχετικά με τις νέες τάσεις και ιδέες, να αντλήσουμε έμπνευση και για να … ταξιδέψουμε!

- Διαμέρισμα στην Μαδρίτη, στην Ισπανία σχεδιασμένο πρόσφατα από το αρχιτεκτονικό γραφείο gon-architects. 

Ευχάριστη επίπλωση που παραπέμπει στις δεκαετίες του '60 και του '70 σε μια νέα πρόταση.

Ανοιχτοί χώροι και ενιαίο δάπεδο που αντιπροσωπεύουν τη σύγχρονη τάση για ελευθερία και άνεση στην εσωτερική διαμόρφωση του σπιτιού.  

Η μοντέρνα κουζίνα οριοθετείται μέσα στον υπόλοιπο χώρο με την έντονη μπλε χρωματική επιλογή.

Ζεστή επιλογή ξύλου και απαλού ροζ χρωματισμού για την κρεβατοκάμαρα.

- Εσωτερική διακόσμηση και επίπλωση σπιτιού στην περιοχή της Βερόνας στην Ιταλία από τον σχεδιαστή Paolo Russo.  

 Απεικονίζονται  η κουζίνα η τραπεζαρία και το σαλόνι. Η χρωματική παλέτα ενσωματώνει διαφορετικές αποχρώσεις του γκρι. Διαφορετικά υλικά συνδυάζονται αρμονικά με τα πιο ζωντανά χρωματικά στοιχεία. Το ξύλο βελανιδιάς προσφέρει ζεστασιά σε όλο το περιβάλλον.

Στο σαλόνι έχει τοποθετηθεί ένας άνετος καναπές σε γωνία, σε απoχρώσεις του γκρι, δημιουργώντας ένα ζεστό και φιλόξενο χώρο.                                                        

Στο καθιστικό έχει σχεδιαστεί ένα σύνθετο που ενσωματώνει ανοιχτή βιβλιοθήκη, μονάδες αποθήκευσης, συρτάρια και ένα κεντρικό στοιχείο με συρόμενη πόρτα, ώστε να αφήνει την τηλεόραση ορατή ή να κρύβεται. Μια μονάδα αποθήκευσης με πρωτότυπα μαρμάρινα πόδια, χρησιμεύει σαν μπουφές στην τραπεζαρία.

Ενώ διατηρεί τον χώρο εντελώς ανοιχτό, η διάκριση μεταξύ των τριών περιοχών είναι σαφής: ένα γυάλινο διαχωριστικό με μεταλλικό πλαίσιο, χρησιμεύει για να οριοθετήσει την κουζίνα από την τραπεζαρία.

Κουζίνα με νησίδα και πάγκο-τραπέζι για διάφορες χρήσεις και με εύχρηστους αποθηκευτικούς χώρους που καλύπτουν τις ανάγκες μιας σύγχρονης κουζίνας.

- Διαμόρφωση διαμερίσματος στο κέντρο της πρωτεύουσας της Βραζιλίας, στην Brasília, μια πόλη που φημίζεται για τη νεωτεριστική αρχιτεκτονική της, από το αρχιτεκτονικό γραφείο Debaixo do bloco. 

Το έργο αποτελεί μια ανάδειξη της βραζιλιάνικης αρχιτεκτονικής που το χαρακτηριστικό της είναι να φωτίζει τις κατοικίες και τα κτίρια της πόλης ενώ ενώνει τις σύγχρονες τεχνολογίες και παραπέμπει σε επαγγελματικούς χώρους γραφείων. Οι διάδρομοι, τα δωμάτια και η κουζίνα του σπιτιού δεν είναι πλέον χωριστά αλλά  μετατρέπονται σε μία μονάδα. Η ενοποίηση των χώρων βελτιώνει την επικοινωνία της οικογένειας καθώς ακόμη και αν τα μέλη της έχουν διαφορετικές δραστηριότητες, μπορούν να μοιραστούν το ίδιο περιβάλλον.

Προκειμένου να διαχωριστεί το σαλόνι και η τραπεζαρία από τα δωμάτια,  χρησιμοποιείται μια βιβλιοθήκη από ξύλο. Τοποθετούνται πόρτες στην βιβλιοθήκη για πρόσβαση στους ιδιωτικούς χώρους.

Το δάπεδο από γρανίτη είναι μια αναφορά στα κτίρια της Μπραζίλια, όπου οι δημόσιοι χώροι ήταν πάντα επενδυμένοι με αυτό το υλικό, το σκυρόδεμα αποκαλύπτεται στο χώρο, συμπεριλαμβάνεται σε έναν από τους πυλώνες του καθιστικού και εμφανίζεται ως γλυπτό.

Σαγρέ γυαλί στα ντουλάπια της σκουρόχρωμης κουζίνας, μοντέρνα έπιπλα σε χρωματισμούς από την μοναδική χρωματική παλέτα του Le Corbusier φέρνουν τον αέρα του μοντερνισμού των μέσων του 20ού αιώνα.  

Το γυάλινο διαχωριστικό  με πλαίσιο από μέταλλο στο νεανικό  δωμάτιο, διευρύνει το χώρο και αυξάνει το φωτισμό. 

© copyright Έπιπλο Patista
Αρχική Άρθρα Σπίτια από όλο τον κόσμο
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης