Σπίτια από όλο τον κόσμο. Εσωτερική διακόσμηση και στιλ

Μια περιήγηση σε όμορφα, καλόγουστα σπίτια σε όλο το πλανήτη, σχεδιασμένα από διάσημους σχεδιαστές για να ενημερωθούμε σχετικά με τις νέες τάσεις και ιδέες, να αντλήσουμε έμπνευση και για να … ταξιδέψουμε!

- Κατοικία για μια οικογένεια στο Manhattan USA. Σχεδιασμός χώρων και επιλογή επίπλων από την designer Alyssa Kapito.

Η designer, διάσημη για το μινιμαλιστικό της με ρετρό αναφορές στιλ, αναλαμβάνει την εσωτερική διακόσμηση ενός διαμερίσματος για μια οικογένεια στο Μανχάταν. Λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και τον τρόπο ζωής των μελών της οικογένειας για τον σχεδιασμό και την επίπλωση των χώρων, χρησιμοποιεί μια προσεκτική επιλογή υφασμάτων, μοντέρνες μορφές, διαχρονικούς καναπέδες και καθίσματα, για να διαμορφώσει ένα χώρο που εκπέμπει ισορροπία, ζεστασιά και κομψότητα. 

Έπιπλο Patista Διακόσμηση Manhattan 1

Το καθιστικό είναι προσεκτικά διακοσμημένο σε κρεμ λευκό. Οι διαφορετικές κρεμ -λευκές αποχρώσεις των υφασμάτων δημιουργούν ένα κομψό, ήρεμο σύνολο.

Έπιπλο Patista Διακόσμηση Manhattan 2

Tα διαφορετικά κομμάτια των επίπλων δρουν αρμονικά και δημιουργούν μαζί μια ευχάριστη ατμόσφαιρα με ωραία ροή.

Έπιπλο Patista Διακόσμηση Manhattan 3

Αυτό το εξαιρετικό παράδειγμα εσωτερικής διακόσμησης δείχνει ότι η μοντέρνα επίπλωση σε συνδυασμό με παλαιότερα στιλ, μπορεί να δημιουργήσει μια εκπληκτική αίσθηση διαχρονικότητας αποδίδοντας με νέους τρόπους, παραδοσιακές επιλογές. 

Έπιπλο Patista Διακόσμηση Manhattan 4

“Για μένα όλα αφορούν την ισορροπία - ισορροπία αναλογίας, υλικών, κλίμακας, τόνων” τονίζει η designer. 

- Διαμέρισμα στην Μαδρίτη, στην Ισπανία σχεδιασμένο πρόσφατα από το αρχιτεκτονικό γραφείο gon-architects. 

Έπιπλο Patista Διακόσμηση Μαδρίτη 1

Ευχάριστη επίπλωση που παραπέμπει στις δεκαετίες του '60 και του '70 σε μια νέα πρόταση.

Έπιπλο Patista Διακόσμηση Μαδρίτη 2

Ανοιχτοί χώροι και ενιαίο δάπεδο που αντιπροσωπεύουν τη σύγχρονη τάση για ελευθερία και άνεση στην εσωτερική διαμόρφωση του σπιτιού.  

Έπιπλο Patista Διακόσμηση Μαδρίτη 3

Η μοντέρνα κουζίνα οριοθετείται μέσα στον υπόλοιπο χώρο με την έντονη μπλε χρωματική επιλογή.

Έπιπλο Patista Διακόσμηση Μαδρίτη 4

Ζεστή επιλογή ξύλου και  χρωματισμού terracotta για την κρεβατοκάμαρα.

- Εσωτερική διακόσμηση και επίπλωση σπιτιού στην περιοχή της Βερόνας στην Ιταλία από τον σχεδιαστή Paolo Russo.

Απεικονίζονται η κουζίνα η τραπεζαρία και το σαλόνι. Η χρωματική παλέτα ενσωματώνει διαφορετικές αποχρώσεις του γκρι. Διαφορετικά υλικά συνδυάζονται αρμονικά με τα πιο ζωντανά χρωματικά στοιχεία. Το ξύλο βελανιδιάς προσφέρει ζεστασιά σε όλο το περιβάλλον.

Έπιπλο Patista Διακόσμηση Βερόνα 1

Στο σαλόνι έχει τοποθετηθεί ένας άνετος καναπές σε γωνία, σε απoχρώσεις του γκρι, δημιουργώντας ένα ζεστό και φιλόξενο χώρο.                                                        

Έπιπλο Patista Διακόσμηση Βερόνα 2

Στο καθιστικό έχει σχεδιαστεί ένα σύνθετο που ενσωματώνει ανοιχτή βιβλιοθήκη, μονάδες αποθήκευσης, συρτάρια και ένα κεντρικό στοιχείο με συρόμενη πόρτα, ώστε να αφήνει την τηλεόραση ορατή ή να κρύβεται. Μια μονάδα αποθήκευσης με πρωτότυπα μαρμάρινα πόδια, χρησιμεύει σαν μπουφές στην τραπεζαρία.

Έπιπλο Patista Διακόσμηση Βερόνα 3

Ενώ διατηρεί τον χώρο εντελώς ανοιχτό, η διάκριση μεταξύ των τριών περιοχών είναι σαφής: ένα γυάλινο διαχωριστικό με μεταλλικό πλαίσιο, χρησιμεύει για να οριοθετήσει την κουζίνα από την τραπεζαρία.

Έπιπλο Patista Διακόσμηση Βερόνα 4

Κουζίνα με νησίδα και πάγκο-τραπέζι για διάφορες χρήσεις και με εύχρηστους αποθηκευτικούς χώρους που καλύπτουν τις ανάγκες μιας σύγχρονης κουζίνας.

- Διαμόρφωση διαμερίσματος στο κέντρο της πρωτεύουσας της Βραζιλίας, στην Brasília, μια πόλη που φημίζεται για τη νεωτεριστική αρχιτεκτονική της, από το αρχιτεκτονικό γραφείο Debaixo do bloco.

 Το έργο αποτελεί μια ανάδειξη της βραζιλιάνικης αρχιτεκτονικής που το χαρακτηριστικό της είναι να φωτίζει τις κατοικίες και τα κτίρια της πόλης ενώ ενώνει τις σύγχρονες τεχνολογίες και παραπέμπει σε επαγγελματικούς χώρους γραφείων. Οι διάδρομοι, τα δωμάτια και η κουζίνα του σπιτιού δεν είναι πλέον χωριστά αλλά  μετατρέπονται σε μία μονάδα. Η ενοποίηση των χώρων βελτιώνει την επικοινωνία της οικογένειας καθώς ακόμη και αν τα μέλη της έχουν διαφορετικές δραστηριότητες, μπορούν να μοιραστούν το ίδιο περιβάλλον.

Έπιπλο Patista Διακόσμηση Brasilia 1

Προκειμένου να διαχωριστεί το σαλόνι και η τραπεζαρία από τα δωμάτια,  χρησιμοποιείται μια βιβλιοθήκη από ξύλο. Τοποθετούνται πόρτες στην βιβλιοθήκη για πρόσβαση στους ιδιωτικούς χώρους.

Έπιπλο Patista Διακόσμηση Brasilia 2

Το δάπεδο από γρανίτη είναι μια αναφορά στα κτίρια της Μπραζίλια, όπου οι δημόσιοι χώροι ήταν πάντα επενδυμένοι με αυτό το υλικό, το σκυρόδεμα αποκαλύπτεται στο χώρο, συμπεριλαμβάνεται σε έναν από τους πυλώνες του καθιστικού και εμφανίζεται ως γλυπτό.

Έπιπλο Patista Διακόσμηση Brasilia 3

Σαγρέ γυαλί στα ντουλάπια της σκουρόχρωμης κουζίνας, μοντέρνα έπιπλα σε χρωματισμούς από την μοναδική χρωματική παλέτα του Le Corbusier φέρνουν τον αέρα του μοντερνισμού των μέσων του 20ού αιώνα.  

Έπιπλο Patista Διακόσμηση Brasilia 4

Το γυάλινο διαχωριστικό  με πλαίσιο από μέταλλο στο νεανικό  δωμάτιο, διευρύνει το χώρο και αυξάνει το φωτισμό. 

- Ανακαίνιση ενός διαμερίσματος 74 τ.μ. για ένα νέο ζευγάρι,  στο ιστορικό κέντρο της  Αγίας Πετρούπολης, από το αρχιτεκτονικό γραφείο Cartelle Design.

Το κλασικό στιλ συνδυάζεται με  όμορφους,  μοντέρνους χρωματικούς συνδυασμούς  για ένα σύγχρονο και εκλεπτυσμένο αισθητικό  αποτέλεσμα.

Έπιπλο Patista Διακόσμηση Πετρούπολη 1

Προσεγμένα έπιπλα που δεν βαραίνουν τον χώρο και δημιουργούν ένα άνετο περιβάλλον. 

Έπιπλο Patista Διακόσμηση Πετρούπολη 2

Μια λειτουργική σύνθεση επίπλου διαχωρίζει την κουζίνα από το σαλόνι δημιουργώντας τους απαραίτητους χώρους αποθήκευσης. 

Έπιπλο Patista Διακόσμηση Πετρούπολη 3

Μάρμαρο και αποχρώσεις του ξύλου σε συνδυασμό με μπεζ και γκρι χρωματισμούς σε μια  αρμονική και σικ χρωματική παλέτα. 

Έπιπλο Patista Διακόσμηση Πετρούπολη 4

Σύγχρονη πόρτα με κρύσταλλο σε μαύρο πλαίσιο που επιτρέπει το φωτισμό του διαδρόμου και δείχνει το χώρο μεγαλύτερο. 

Έπιπλο Patista Διακόσμηση Πετρούπολη 5

Σύγχρονη και άνετη τραπεζαρία χωρίς υπερβολικά στοιχεία, κομψή και διαχρονική.

Έπιπλο Patista Διακόσμηση Πετρούπολη 6

Μια μοντέρνα απόχρωση του μπλε στην κρεβατοκάμαρα που δημιουργεί ηρεμία και χαλάρωση.

-  Διαμέρισμα στη Γαλλία, στo Παρίσι, σχεδιασμένο από το αρχιτεκτονικό γραφείο Belik studio designers.

Το Γαλλικό, ή μάλλον το παριζιάνικο στιλ, εκφράζει το εκλεκτικό στιλ διακόσμησης, σε μια χώρα με μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά και αποικιακή εμπειρία. Αντικείμενα φυλετικής τέχνης, αντίκες, ιμπρεσιονιστικοί πίνακες, μοντέρνοι λαμπτήρες των μέσων του 20ού αιώνα και ανατολίτικα χαλιά δένουν αρμονικά με μοντέρνα έπιπλα και απεικονίζουν την ποιοτική πολιτισμική ζωή που χαρακτηρίζει την πόλη. Τα διαμερίσματα, ακόμη κι όταν είναι μικρά, έχουν ιδιαίτερες αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες, εξαιρετικά ξύλινα πατώματα, ένα καλό τραπέζι για φαγητό, μια μικρή και κομψή λειτουργική κουζίνα, μεγάλα παράθυρα που προσφέρουν θέα και φως, μπαλκόνια με όμορφα παρτέρια.

Έπιπλο Patista Διακόσμηση Παρίσι 1

Οι ιδιοκτήτες του διαμερίσματος -ένα ζευγάρι 40 και 29 ετών- καλούν συχνά φίλους στο σπίτι και γι’ αυτό δημιουργήθηκαν διάφοροι άνετοι χώροι για τους επισκέπτες. Ένας από αυτούς, εκτός από την ευρύχωρη τραπεζαρία, είναι και το μπαρ που βρίσκεται στο χώρο της κουζίνας.

Έπιπλο Patista Διακόσμηση Παρίσι 2

Το σαλόνι μπορεί να μετατραπεί από χώρο υποδοχής σε χώρο για βραδινή φιλοξενία έτσι, κατόπιν αιτήματος των πελατών, κατασκευάστηκε ένας μετατρέψιμος καναπές διπλής όψης.

Έπιπλο Patista Διακόσμηση Παρίσι 3

Η φετινή χρονιά σηματοδοτεί την 60ή επέτειο του πιο αναγνωρίσιμου λαμπτήρα στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων: Του θρυλικού Arco που δημιουργήθηκε από τους αδελφούς Achille και Pierre Castiglioni, και παράγεται από την ιταλική μάρκα Flos. Πρόκειται για μια λάμπα δαπέδου που, χάρη στο σχεδιασμό της, αντικαθιστά την λάμπα οροφής, διανέμοντας το φως πάνω και κάτω.

Έπιπλο Patista Διακόσμηση Παρίσι 4

Ανάμεσα στους λευκούς τοίχους, τα λευκά έπιπλα και το δάπεδο από ξύλο καρυδιάς, κυριαρχεί το επενδυμένο με ύφασμα κρεβάτι σε απόχρωση φωτεινού μπλε και συμβάλλει στη δημιουργία ενός πολυτελούς υπνοδωματίου, μια επιλογή που είναι παράδοση στη γαλλική διακόσμηση.

- Κλασικό σπίτι στη Σουηδία στη Στοκχόλμη

 Αυτό το κλασικό σπίτι στη Στοκχόλμη, σχεδιάστηκε από τον σουηδό  αρχιτέκτονα Ture Sellman το 1926.

Έπιπλο Patista Διακόσμηση Στοκχόλμη 1

Οι σκανδιναβικές κατοικίες πάντα έχουν μεγάλα παράθυρα ακόμα κι όταν πρόκειται για μικρά σπίτια για να διευκολύνουν τον, λιγοστό  γι αυτές τις χώρες, φυσικό φωτισμό των χώρων.

Έπιπλο Patista Διακόσμηση Στοκχόλμη 2

Σ΄ αυτό το στιλ, κυριαρχεί το λευκό χρώμα που αντανακλά το φως. Επιλέγονται ανοιχτόχρωμα παλ χρώματα στην επίπλωση και στην διακόσμηση, με κάποιες μικρές έντονες χρωματικές παρεμβάσεις.

Έπιπλο Patista Διακόσμηση Στοκχόλμη 3

Η επίπλωση είναι απλή και πρακτική, αποτυπώνοντας στοιχεία των διάσημων Σκανδιναβών σχεδιαστών της δεκαετίας του 50, το φυσικό ξύλο έχει πάντα έναν όμορφο πρωταγωνιστικό ρόλο στον χώρο.

Έπιπλο Patista Διακόσμηση Στοκχόλμη 4

Το ξύλο σε συνδυασμό με τα φυτά εσωτερικού χώρου εκφράζουν την αγάπη των Σκανδιναβών για τη φύση, δημιουργώντας την αίσθηση της σύνδεσης της κατοικίας με το φυσικό περιβάλλον.

© copyright Έπιπλο Patista
Αρχική Άρθρα Σπίτια από όλο τον κόσμο. Εσωτερική διακόσμηση και στιλ
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης