Τα στιλ και οι τάσεις για κουζίνες το 2022. Ιδέες και συμβουλές

Η  σωστή επιλογή κουζίνας  δεν είναι εύκολη υπόθεση. Χρειάζεται σωστός σχεδιασμός, λειτουργικότητα στην καθημερινή χρήση, σωστές χρωματικές επιλογές, υλικά, τιμές, ηλεκτρικές συσκευές. Υπάρχουν πολλές αποφάσεις που θα πρέπει να λάβετε. Ας ρίξουμε μια ματιά στα βασικά στιλ για να ανακαλύψετε ποιό είναι εκείνο που εκφράζει το προσωπικό σας γούστο και ταιριάζει περισσότερο στο σπίτι σας.

Βιομηχανικό  στιλ  

Γεννήθηκε στην Αμερική τη δεκαετία του 1950 χάρη στην επαναχρησιμοποίηση  παλαιών εργοστασίων ή γραφείων. Χαρακτηρίζεται από βασικές και σαφείς γραμμές. Συνήθως, οι τοίχοι είναι ημιτελείς με εκτεθειμένα τούβλα ή κολώνες. Τα δάπεδα είναι από βιομηχανική ρητίνη ή γυαλισμένο σκυρόδεμα. Το ξύλο και ο χαλκός χρησιμοποιούνται ευρέως. Οι εγκαταστάσεις είναι εκτεθειμένες, τα έπιπλα εμπνέονται από την ίδια εποχή.

Έπιπλα κουζίνας Etica, Έπιπλo Πατίστα

Έπιπλα κουζίνας Etica

Μοντέρνo στιλ  

Το μοντέρνο στιλ είναι πολύ δημοφιλές και αποτελεί μια συχνή επιλογή, γιατί οι μοντέρνες κουζίνες συνδυάζουν αισθητική και λειτουργικότητα και προσαρμόζονται εύκολα με την υπόλοιπη επίπλωση του σπιτιού. Χρησιμοποιούνται απλές γραμμές και σύγχρονα υλικά, συχνά λακαρισμένα. Συγχέεται  κάποιες φορές με το μίνιμαλ.  

Έπιπλα κουζίνας Lucenta, Έπιπλo Πατίστα

Έπιπλα κουζίνας Lucenta

Μίνιμαλ στιλ 

"Less is more" «Το λιγότερο είναι περισσότερο» είναι το σύνθημα του στιλ. Σε αυτό το στιλ διακόσμησης, όλα διαμορφώνονται στα απολύτως βασικά. Τα έπιπλα πρέπει να είναι απλά και γραμμικά. Ότι είναι δευτερεύον, είτε το κρύβετε είτε δεν το χρησιμοποιείτε.

Έπιπλα κουζίνας Mela, Έπιπλo Πατίστα

Έπιπλα κουζίνας Mela

Κλασικό στιλ   

Κομψές και εκλεπτυσμένες κουζίνες, εμπνευσμένες από το παρελθόν. Συνδυάζει πολυτέλεια και αξία. Οι γραμμές δεν είναι απλές  αλλά εξεζητημένες . Οι πόρτες είναι συχνά περίτεχνα διακοσμημένες. Χρησιμοποιούνται συμπαγές ξύλο, ξύλινη επένδυση, ζεστά και ουδέτερα χρώματα.

Κουζίνα σε κλασικό στιλ Έπιπλα Πατίστα

Έπιπλα κουζίνας Ciacola

Shabby Chic στιλ

Τα έπιπλα εμφανίζονται παλαιωμένα (ντεκαπέ). Τα παστέλ χρώματα δημιουργούν μια ζεστή νοσταλγική ατμόσφαιρα παραπέμποντας  σε παλιά αγγλικά εξοχικά σπίτια, επηρεασμένα από τη βικτοριανή εποχή.

Κουζίνα Olimpia shabby chic Έπιπλα Πατίστα

Έπιπλα κουζίνας Olimpia

Το εκλεκτικό στιλ 

Το εκλεκτικό στυλ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συνδυάσουμε διαφορετικά στοιχεία. Είναι μια πρόσκληση να διασκεδάσουμε , συνδυάζοντας το μοντέρνο με το παραδοσιακό με λεπτομέρειες του αγαπημένου μας χρώματος. Ωστόσο, το εκλεκτικό στυλ επίπλωσης και διακόσμησης θα πρέπει να είναι το αποτέλεσμα μιας προσεκτικής ανάλυσης του τι μας εκφράζει περισσότερο. Πρέπει να σκεφτούμε προσεκτικά  πώς συνδυάζονται τα διάφορα στοιχεία. Επικεντρωθείτε στην αντίθεση χρωμάτων, τα στιλ και τα διαφορετικά υλικά, αλλά χωρίς υπερβολές. Το τελικό αποτέλεσμα  θα πρέπει να είναι ευχάριστο και όχι κουραστικό.

'Eπιπλα κουζίνας Boston, Έπιπλo Πατίστα

Έπιπλα κουζίνας Boston

© copyright Έπιπλο Patista 
Αρχική Άρθρα Τα στιλ και οι τάσεις για κουζίνες το 2022. Ιδέες και συμβουλές
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης